Ladies night

Snorklingen var bland det haftigaste jag gjort i hela mitt liv. Kan inte beskriva kanslan av att se barriarrev och massa stora, fargglada fiskar simma runt ditt huvud stirrandes pa dig. Sjukt frant! I borjan var jag nervos men nar jag val hoppade i vattnet gick det hur bra som helst. Vi sag en jatteskoldpadda som simmade runt i godan ro, en rocka, NEMO, massa andra fargglada fiskar och en jattestor svart fisk som sag lite ut som en haj. Det enda trakiga var att vadret inte var det basta. Det regnade nar vi akte ut med baten och nar vi skulle dyka blaste det fruktansvart mycket. Men i vattnet var det betydligt varmare sa det var bra.

Igar hade jag jattemycket hemlangtan. Egentligen har jag ingen aning om till vad. Vill verkligen inte hem men saknar familj, de basta vannerna och min sang. Eller kanslan av att oppna ett kylskap med fullt med godsaker i. Men pa kvallen bestamde jag och de tyska tjejerna oss att ga ut pa Ladies night, vilken grej.. fri champagne och halvnakna killar. Borde ju inforas i Sverige. Det var sa kul for alla som sov i mitt rum hangde med ut sa vi blev ett blandat gang bestaende av 3 tyskar, 2 norskar, 2 fran london och en fran Canada.

Men nu ska jag checka in pa ett nytt hostel. Som tur ingen hemlangtan idag :)

Puss.

Regnskogen

Aldrig tid att sitta vid datorn tror jag men idag tar jag mig tid eftersom jag ska dyka imorgon och da maste man halla sig ifran alkoholen. Kan erkanna att jag ar valdigt sugen pa att ga ut, det har ar som sagt varldens partyhotell. Sa om du aker till Cairns for att festa ska du verkligen checka in pa Gilligans, det ar fest varje kvall och inget hotell man far sova pa. Tank er att dela rum med 9 andra, alla festar, nedanfor ligger en stor pub som spelar hog musik hela natten. Det blir inte mycket somn det inte. Sa vad har jag haft for mig sedan vi pratade senast? Jag foljde med de tva tyska tjejerna Anne och Christine till Cristal clear whater. Ett stort vattenfall dar man kan bada. Guud, vad fint det var. Det ar som sagt omojligt att beskriva naturen har, blir lika facinerad varje gang. Sa dar hangde vi hela dagen och pa kvallen gick jag ut med de jag bor ihop med. Forsokte att ta det lungt eftersom jag skulle ga upp klockan 6 idag, men det ar ju inte det enklaste som sagt pa det har stallet.

Idag akte jag till regnskogen. Akte buss till flera sevarda stallen, borjade sporegna nar vi var inne i regnskogen, sa det ar inte for inte det heter regnskogen. Akte aven pa krokodilsafari. Fick se flera stycken, haftigt. Aven en lang svart orm lag och solade sig i tradet. Har tagit jattemycket bilder pa naturen men kan inte lagga upp dem nu eftersom det ar pa mitt minneskort. Nar jag kom hem fran trippen var jag astrott, men fick mig ingen somn da alla springer ut och in ur rummen. Har precis sagt hej da till de tyska tjejerna som inte heller var speciellt sugna pa att festa for de ocksa ska upp tidigt imorgon. Fick bli en cheeseburgarmeny pa Mc donald's, den satt inte helt fel den inte.

Imorgon ska jag upp och dyka i barriarreven, som jag langtar!! Det ar nog det jag sett fram emot mest har, aven skydyving. Men det tanker jag dra med mamma, pappa, Elin eller Alex pa. Nagan maste det bli ju! For det vagar jag inte gora sjalv. Visste ni att man aven far gora bungy jump gratis har om man hoppar naken, inget jag planerar, men lite kul anda. Nej, nu borde jag sova.. Ska upp om 6 timmar, inte mycket somn har inte!

Still in Cairns..

Jag ar dodstrott men inte latt att fortsatta sova nar 9 personer borjar rora pa sig. Igar var jag ute med tva tyska tjejer, en tysk kille och en annan kille fran Frankrike. De flesta man moter kommer fran England och Tyskland har, det vimlar om dem. Var i alla fall en skitrolig kvall, borjade pa deras veranda och sen gick vi vidare till en bar som vi fick ga in gratis pa eftersom vi bor pa Gilligans. Hur mycket folk som helst och STOORT stalle. Lyckades traffa pa en svensk kille ocksa. Det ar sa himla latt att se vilka som kommer fran Sverige, iaf om man tittar pa killarna. Alltid samma frisyrer!! Idag ska jag med de 2 tyska tjejerna till ett vattenfall fattade jag det som, de har bil vilket ar tur for det ligger en bit harifran. Men nu ska jag dra till Lagoonen och traffa dem. Ska forsoka att ligga i skuggan mesta tiden for har brant upp hela benen och ryggen, paaaiiin!

Cairns

Det braaannner, pa benen, pa ryggen, i ansiktet, overallt! Det gar ju inte skydda sig mot 30 grader tydligen. Nu har jag i alla fall anlant helt pa egen hand. Hittade aven till backpackerhotellet pa egen hand men fick inte checka in forrens klockan 14 och jag var dar sex pa morgonen. Sa foljde med 3 tyskar till lagoonen och nu ar dem ivag och koper vin. Far se vad den har staden har att erbjuda i paryvag. Baah, allt ar sa nytt sa min hjarna far snart en knapp. Jag kommer vara en engelsktalane alkholist med wiskeyrost nar jag kommer hem, vill bara forbereda er.

Nu ska jag checka in pa hotellet och sedan ta en valbehovlig dusch.

I keep dancing on my own

Igår hade vi en stor BBQ här med massaaaa kött som ingen orkade äta upp. Hur gott som helst. Idag har jag och Sandra gått runt på stan och har även bokat en biljett till Caints. Så imorgon fortsätter min resa på egen hand, nervöös. Blir säkert bra när jag väl är där, eller så visar det sig att Backpackerlivet inte passar mig alls, men då har jag ju i alla fall provat. Nu försöker Kirk få med mig till Magnum där det är playboytema ikväll, får se om han får med mig eller inte ;) Talk to you later!


Frukost, pannkakor med jordgubbar och vaniljglass!

Räkor & påskhare

Nu har jag, Sandra och Kirk handlat färdigt inför påsken och även ätit tigerräkor, vanliga räkor, sallad och smörgås till kvällsmat. Nöjd och mätt Angelica som ska sätta sig och titta på tv nu med sina turturduvor för att inte glömma salt & vinägerchipsen och colan.





Erase me

Jag har fått baksmällan från helvetet och har inte kunnat röra mig på hela dagen. Ligger i sängen på helspänt eftersom jag är livrädd för att spy, bra kombination. Men det är väl ett tecken på att man har haft en bra gårdag. Så idag kommer jag inte göra något mer än att ligga här och tycka synd om mig själv.

Igår fick vi vara med om en jordbävning också. Jag låg nere vid poolen, det var bara jag och en annan kille där. Jag låg på magen i en solstol och lyssnade på musik. Plötsligt skakade hela stolen och jag trodde då det var den där killen som gjorde något, och han tittade på mig av antagligen samma anledning. Då trodde jag att jag inbillade mig så jag la mig ner igen och kände då samma sak. Sedan kom Sandra och Reneé ut på balkongen och frågade om jag kände det. Lite senare kom receptionisten och frågade om det var okej med oss. Overkligt när sånt händer..




Wet T-shirt contest, kan vara det mest pinsamaste konceptet någonsin. För er som inte vet vad det är så är det massa tjejer som blir tillfrågade i publiken (jag blev tillfrågad igår, men sa såklart NEJ) som sedan ska stå och åla sig och försöka se sexiga ut samtidigt som någon häller vatten över dem. Fruktansvärt pinsamt!! Om de vinner får de 500 dollar.


För många shottar igår tror jag bestämt!


Bara så att ni vet..

Jag fyller 20 år om ett halvår och jag tänkte redan nu berätta vad jag önskar mig, så får ni slåss där hemma om vem som ska ge vad:

1. Att minst en av er kommer och hälsar på mig i november och några månader framöver. (Det är därför jag vill vara ute i god tid så ni har tid att spara ihop pengar)

2. En stor påse med svensk plockgodis.

Jag vill förståss framstå som en god vän, just därför är jag är ute i tid. Nu får ni där hemma slå era kloka huvuden ihop, packa era väskor och komma hit. Don't let me down på min 20-årsdag och allt.

Du är så långt bort just nu.

Så rädd att du ska göra misstag
Så att jag ser svart och vitt
Jag vill vara din kärlek
Allt mitt är ditt

Så rädd att jag ska glömma bort dig
Du är så långt bort just nu
Vill ha kvar känslan inuti mig
Allt som är kärlek ger du

För dig finns jag
Finns du för mig?
Finns jag för dig?
För mig finns du

Så rädd att jag ska göra misstag
Som förändrar allting
Tänk om jag blir någon annan
Som inte känner någonting.




In my head

Igår var vi som sagt på den femstjärniga restaurangen Peppes eftersom Nani fyllde 21 år. Vilket ställe, jättefint. Inte konstigt att det har så hög standard där inte. Att få servetten vikt i knät är inget jag är van vid precis. Till förrätt beställde jag tigerräkor, ris och någon stark sås. Till middag biff, ris och sås. Mumsfillibaba! Efter Peppes drog vi vidare till en pub som heter Magnum och sedan barrunda. Kul att det finns så många pubar att man kan vara överallt. Lite bättre än Harrys, men bara lite ;)

Något som är konstigt är att om 2 dagar var det två veckor sedan jag lämnade Sverige. Tiden går så himla fort. Har jag fått någon hemlängtan då? Det är klart att jag tänker på er där hemma, men jag vill absolut inte hem. Men ibland hade det varit skönt att ha de närmaste vännerna här och diskutera och utbyta ideér och tankar med. Eller när jag såg Whitsundays, skulle gjort vad som helst för att få dela det med mina närmaste. Men det är väl det att sakna någon handlar om. Något som underlättar är att mamma och pappa kommer i oktober, Alex och två månader och Elin till hösten, happyyy!



Nani & Reneé

biffiga killar!

Sandra & Kirk


Lucy & Brooke


Welcome to paradise

Inte skrivit på ett tag vilket beror på att jag varit på båten till Whitsundays. Det var det absolut vackraste och roligaste jag gjort. I början var jag lite nervös, inte lätt att vara på en båt med 32 personer du inte känner. Men alla var väldigt öppna och trevliga så det var inte alls svårt. Första dagen gick ut på att lära känna varandra. Vi fick även en väldigt god middag bestående av grillad fisk, mos och grönsaker. På kvällen drack vi och umgicks. Dagen efter blev vi väckta klockan 7, eller man vaknade ut av sig själv eftersom det lät så mycket i hyttarna när båten startade. Det var helt fantastiskt att vakna upp och se soluppgången mitt ute i ingenstans. Vi blev avsläpta på Whitsunday och det kändes som paradiset!! Så vackert, klarblå himmel, sol, klarblått vatten och kritvit sand. Skulle gärna bosätta mig där för alltid. Efter att ha legat och solat och badat i några timmar åkte vi vidare till en annan plats där vi fick snorkla och dyka i koralreven. Även det- bland det häftigaste jag sett. Eftersom vattnet var klarblått kunde man se precis allt. De matade även fiskarna så de var överallt, vilket var lite läskigt.

På kvällen var det fest igen och dags för ölspel. Skitkul! Vi fick även se både delfiner och hajar. Det simmade bredvid varandra, och jag som trodde att de var rädda för varandra. Tydligen inte. Riktigt häftigt. Haha, skriver det hela tiden men det är något man måste se innan man dör, går inte riktigt att beskriva det. Allt var så nytt liksom. Dagen efter släppte de av oss på en annan ö där vi fick sola, bada och snorkla och sedan åkte vi hem igen. Världens snabbaste tre dagar, jag skulle absolut kunna göra det igen. Så Elin, när du kommer hit så vet du vart vi ska ;) (Såklart för den som är sugen också :))

På kvällen drog hela gänget ut till en pub som hette Phoenix och fick gratis pizza och happy hour hela natten. Vilket härligt gäng säger jag bara! Idag har jag och Theresa (en tjej från båten) och två danska killar(även dem från båten) legat vid lagoonen och solat och badat. Eller jag fick hålla mig till skuggan eftersom jag är röd som en tomat och har lite blåser här och var. Hade nästan glömt bort hur det känns att bränna sig, nu vet jag! Ikväll fyller Nani (som jag bor med) 21 år så alla vi som bor tillsammans ska till en femstjärnig restaurang och äta mat. Så dags att göra sig iordning, kameran får såklart hänga med :)


Going out tonight


Drar ut i Airlie Beach med Reneé, hoppas på en kanonkväll! Vi hörs imorgon fanz!

I was thinkin about him, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who he come back? No one knows.

Walking on sunshine

Åååh, vilket härligt väder det är! Direkt när jag vaknade gick jag ut och på balkongen och la mig i solen. Efter att ha legat där och svettats i några timmar vaknade Sandra och Reneé och vi bestämde oss för att gå till lagunen. Där låg vi och stekte och jag köpte världens godaste glass. Fanns massa smaker att välja ibland och sedan fick man bestämma vad man ville att de skulle ha i, jag valde brownies. Moooms! Ikväll ska jag följa med Reneé och hennes vänner ut och imorgon väntar Whitsundays.





Små, söta djur

Idag har det varit molnigt och regnigt så har inte gjort så mycket av dagen. Har pratat med Hanna och Sanna, som överfört lite skvaller till Australien. Man blir uppdaterad hur långt ifran Säffle man än är tror jag. Misstänker att jag kommer hänga med i svängarna rätt bra där hemma ändå, på gott och ont.

Vid sex följde jag Sandra till jobbet och sedan gick jag runt på stan och tittade lite. Gick in på "Peter pan" som är ungefär som en resebyrå fast för backpackers. Jag är sugen på att åka upp till en stad som heter Cairns. Där ska de bästa barriärrevet vara vilket är lockande för mig som vill ta dykarcertifikat. Så det blir antagligen nästa hållplats. Efter att ha bläddrat igenom lite broschyrer gick jag till gymmet för att möta upp Kirk. Jag har ingen nyckel och sedan vill jag inte gå själv hem med alla äckliga djur och värst av allt - mörkret. Det är inte som hemma när det blir mörkt utan här är det kolsvart, så mörkt så man inte ens ser sina egna fötter när man går. Så, visst är jag duktig mamma och pappa när jag tar följe med någon? Haha. Det kunde man ha räknat ut med tanke på vilken fegis jag är. Tänkte visa lite söta djur som vi stötte på under vägen:


Den här landade vid benen på mig när jag satt utanför gymmet och väntade. Vad är det för något? En kackerlacka kanske? Jag stod upp resten av väntetiden. :(


Ödlor springer det runt överallt, snabba små rackare.


Jättepadda, även dem hoppar runt överallt. Den här käkade precis upp en stor spindel som vi fick äran av att se. Om man vill bli hög ska man slicka på dem, men slickar man för mycket får man en överdos.

-
Jätteroligt med kommentarer förresten! Undrar dock vem "En sprallig tjej" är? =)


You had my heart inside of your hand

Mooorn mooorn! Igår somnade jag vid 19.00 - Kul tjej! Att det ska vara så jävla svårt att hålla sig vaken eller att sova länge, hmf förstår inte. Men nu har jag förstått innebörden av att vara Jetlagd och jag vill inte vara det längre. Igår gick jag och Sandra runt på stan, köpte ett par höga, svarta kortbyxor. Stötte även på lite kalkoner som ränner omkring överallt här. Tydligen klassade som skräpdjur då det enda dem gör är att äter sopor. Bokade även en resa till Whitsunday på söndag, längtar! Man åker då ut på en båt, festar och snorklar. Sedan stannar man på en av världens finaste stränder, turkost vatten och vit sand. Ja, jag vill ha söndag nu! Bilden på min header är därifrån :) Så hoppas på fint väder!


Whitsundays

Leave your love behind

Idag vaknade jag 07.30 och somnade dagen innan vid 19.00, älskar jetlag. Vaknade upp till skinande sol så gick raka vägen till balkongen och la mig. Trampade på något som knakade, tittade under foten och såg att det var en jätteskalbagge, tur i oturen så var den redan död. Alla insekter här är dubbelt så stora som hemma. I vattnet såg jag även något vääldigt stort simma runt och försvinna under ytan. Lite senare berättade Sandra att det simmade runt en jättesköldpadda här som var över hundra år. Roligt att stöta på den om man är ute och simmar.
Efter frukosten gick jag och Sandra till köpcentret igen och köpte en handduk och lakan. Sedan gick vi runt och tittade lite, naturen facinerar mig fortfarande. Om en halvtimme ska vi dra iväg till gymmet för lite boxningsträning.


För mig som redan ser ut såhär lär väl inte det vara några problem :)




"Små" och "söta" fiskar i vattnet. Kirk sa att han hade sett ett hajstim när han stod och fiskade, mysigt tycker jag!

Lägenheten



En av toaletterna

Vardagsrummet

Sandra och Kirk räknar sina förmögenheter

Framsidan

Mitt rum, som jag gillar det- stökigt och obäddad säng.

Från min balkong

Sad music just make me feel sad

Nu har vi precis kommit hem från köpcentret. Det var ett jättestort köpcenter och ganska billigt ändå. Jag hittade min kamera, en rosa Nikon fick det bli, även kameraväska, usb, och minneskort fick följa med hem. 1200:- gick det på, så betydligt billigare än hemma! Så nu är jag en glad Angelica. Ikväll ska vi till någon bar och dricka lite drinkar, trivsamt!


Ingen tjejig kamera det inte!


I know how i feel about you now

Godmorgon :)

Det gick inte så bra att försöka hålla sig vaken igår. Direkt när Sandra och Kirk gick somnade jag som en klubbad säl. Vaknade 00.30 och var pigg som en mört. Hade skypedejt med mamma och Sanna, skönt att se dem! Allt här är så overkligt, att vakna upp i värme, gå ut på balkongen och se havet, segelbåtar, palmer, you name it. Det är så obeskrivligt vackert. Sitter just nu och väntar på att Sandra ska bli färdig så ska vi ta bussen in till stan och köpa mat och förhoppningsvis en kamera, minneskort och ett usb för alla mina framtida bilder. Ha en underbar dag :)


Australien

Nu, ÄNTLIGEN är vi framme i Australien. Flyget mellan Brisbane och Airlie Beach kan ha varit det värsta någonsin. Det skakade nästan hela vägen och det kändes som jag skulle spy precis innan vi landade, att ha en skrikande bebis i örat hela vägen är inte heller det roligaste. Väl framme stod Kirk och väntade på oss, men han hade en timme kvar på jobbet så vi fick sätta oss ner och roa oss på egen hand. När han slutat jobbet tog vi båten över till Airlie beach och sedan blev vi hämtade av hans rumskompis, som jag uppenbarligen redan har glömt namnet på..Det tråkiga är att det har regnat hela dagen här vilket det inte gjorde i Brisbane (sol och 26 grader varmt), men Kirk har sagt att det kommer bli bättre så det hoppas jag på. Vi stannade på Mc donald's på vägen och mosade i oss all matbrist vi förlorat på grund av den fruktansvärda flygplansmaten. Tänk vad en big mac och co kan rädda situationen.

Lägenheten som vi bor i är så jävla fin. 300 kvd och utsikt mot havet. Fick ett eget rum med en stor dubbelsäng så jag är mer än nöjd! Skönt att kunna välja lite ensamhet ibland. Jag har för övrigt fortfarande inte fattat att jag är i Australien, frågan är när det ska gå upp för mig? Kvällen innan grinade jag som ett litet barn, sen när jag sa hej då till familjen och lite tårar på planet men annars helt torrt vilket är en stor överaskning för att vara mig. Det jag tycker är mest jobbigt just nu är språket, de pratar både snabbt och otydligt vilket gör att jag ofta får säga "va?" men det blir bättre med lite tålamod. När jag kommer hem ska engelska inte vara något problem för mig!

Nu ska jag försöka hålla mig vaken tills Sandra och Kirk kommer hem från träningen. Det är riktigt tufft eftersom tiden är helt upp och ner. Har inte sovit speciellt bra på planen heller. Får bli några Big brother avsnitt så inte mina ögon klistras ihop.

Uppdatering fran Hong Kong

Ja, nu ar vi verkligen pa vag. Den har resan kanns som att den aldrig kommer ta slut. Vi har mellanlandat i London och nu lyckades jag fa tag pa en dator i Hong kong. Nasta stopp ar Australien men sedan maste vi flyga inrikes i 1.45 h och efter det ta en farja till Ayirlie beach. Forstaa vilken evighet!! For ovrigt gar kanslorna upp och ner, ena stunden jattepeppad, nasta stund panikslagen och undrar vad jag gett mig in pa? Just nu kurrar magen och flygplansmagen ar ju inte mycket att hurra for. Nej, nu ska jag ga bort till min syster som fastnat i en bok Andrea tipsat henne om. Tack for det! Hoppas att man far egen tv igen pa nasta plan, hann ju inte se fardigt Rapulsel.. Haha.

Hoppas det ar bra med er dar hemma, jag langtar till en sang, mat och en dusch!
Saknar er redan! 

RSS 2.0