I am an angeeel

Jag maste bara passa pa att gnalla lite, eller faktiskt be om hjalp. I lordags nar vi satt och drack borjade det klia sjukt mycket pa mina ben. Efter lite kliande upptackte jag att jag var helt rodprickig pa benen. Ungefar som nar man var liten och sprang i brannarslor. Jag smorjde med hudlotion. Igar hade jag pa hela armarna och magen. Idag vaknade jag utav att jag kliade pa handerna. Jag har alltsa fatt eksem pa HELA kroppen. Har aldrig varit med om nagot liknande och hela mitt tankegang gar att till att inte klia. Saaaa, ni som haft nagot liknande hur botar jag mig? Var pa apoteket och fick tabletter som jag ska kaka i 10 dagar men maste val finnas nagon salva eller sa? Kommentera och hjalp mig. Om ni inte vill att jag ska do alltsa, fan nu kommer jag ta det som ni vill att jag ska do om jag vaknar upp imorgon med 0 kommentarer..

Nog om eksem. Idag vaknade jag 2, Emilia har daligt inflytande pa mig. Tog mig en dusch och vandrade till jobbet. Jag rakade saga att min grandmother dog till min chef eftersom jag ville festa och inte jobba, min forsta och sista logn ever. Nar jag kom dit tittade han pa mig (dretsnygg som han ar), klappade mig pa ryggen och fragade hur det gick med mig och han hoppades att jag var okej. Herre-javla-gud.. vilken ond manniska ar jag egentligen? Sant dar ljuger man inte bara om. Jag fick tarar i ogonen och sa (sa dar filmaktigt ni vet) "I don't wanna talk about it" HAHA! Sa jag kom ju undan, an sa langa..

Kom ett harligt gang forbi jobbet och jag korde standardrepliken "guuuuuys, do you want some free entrycards til Vanity??" De sa att de tyvarr skulle aka vidare till Brisbane och skulle inte vara har pa onsdagen. De gick vidare till systemet och kom senare tillbaka med ol till oss. Det dar skulle ju aldrig handa i Sweeejden, ratt saker pa det.

Nej nu ska jag klia, har ju kli i fingrarna idag. Kan inte hindra dem.. De vill bara skriva, om allt och inget. Men jag lovar, jag ska aldrig mer ljuga. I alla fall inte om att min grandmother dor.

Jag som aldrig blir speciellt imponerad

Så vi hördes aldrig
och det gör ingenting.
För jag skrattar mycket
har massor omkring mig.
Ett underbart liv
och dem bästa av vänner.
Men hur kunde du inte
känna det som jag kände?

Så som det kändes
när du sa mitt namn.
Så äkta det kändes
när du höll min hand.
Men dagarna går
säkert månader med.
hoppas allt är lugnt vill dig bara väl.

Vi hördes aldrig
kanske var det lika bra.
Kanske fattades något
tänk om vi kunde va.
Om vi hörde ihop
som inga andra.
Vi kanske till och med var gjorda för varandra.

Bad, bad, very bad girl

Trots sjukanmalningen fran jobbet var jag lite crazy och gick ut anda. Fick ett sms fran Line (en norsk jattegullig tjej som jag traffade i Cairns och som bor har) och fragade om jag ville komma och festa med henne och hennes kompisar. Sa jag och Emilia drog dit efter nagra shotar pa verandan. Fasen vad fint hon bodde, i en skyskrapa med utsikt over hela Surfers. Har blivit erbjuden att hyra lagenheten. Men jag har inte rad att gora det sjalv sa om hon hittar nagon mer sa far jag gora det, hoppas! Hur som helst, festen bestod av 20 svenskar och norskar. Sa det kandes inte som jag var i Australien om man sager sa.

Efter nagra koppar goon drog vi ivag till alla barer i hela Surfers. Asrolig kvall. Nar vi vandrade hem barfota stotte vi pa tre killar pa bron. Var av en av dem stod i kalsonger. Han hade slagit vad med sina killkompisar och skulle nu hoppa fran bron, och det gjorde han. Daaree!


Jag och Emilia.

-
Idag ar det morsdag ocksa. Jag sander darfor lite extra mycket karlek till min kara moder. Jag alskar och saknar dig mamma.

Det ar som flugor i smoret pa nagon annans kalas.

Nu har jag blivit sjuk for forsta gangen pa 2 manader. Tjock hals och feber och det ar lordag idag. Usch, vad trakigt. Overvager om jag ska ga ut eller inte, men kanske inte sa smart eftersom jag inte gick pa jobbet och hela det ganget kommer antagligen vara ute.. Nej, far sitta inne med en kopp te och halstabletter, skoj!

Tanker sitta har och titta pa svenska humorklipp, typ Mia och Klara.. Bra grejer. Emilia, svensken jag bor med nu kan precis imitera Mia Skaringer, sa klockrent och kul!

-
Du är fri och tar allting för givet, du kan skratta åt livet
Du lever för stunden, precis som jag
Det är nudlar och lånade pengar, du har grå efterslängar
men lyckan i grunden, precis som jag
Vi är som personifierade Nittiotal
i ett virrvarr av chanser och val
Ont om rutiner, gott om dåliga vanor, gott om kitchiga planer
Jag lever för kicken, precis som du
Jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen
Jag har frihet i blicken, precis som du
Här står livet i farstun, så nära inpå
men det är nåt som gnager ändå..

Tvivel, vilken lat!

Just another day

Pappa sa att han hade en orokansla over mig igar som inte ville slappa. Hans orokansla gor ju sa jag blir orolig. Alltid nar folk oroar sig over saker sa hander det alltid nagat. Sa jag kommer val antagligen do, eller nagot..

Nejda.. Men nu sitter jag pa ett internetcafe. Igar jobbade jag och lyckades salja 8 biljetter pa en dag. Fick 800 spann rakt ner i fickan. Wihoo! Ska aven jobba idag. Gillar folket, alla som jobbar dar ser ut som fotomodeller. Speciellt killarna. Antagligen latt att salja biljetter for dem till tjejer. Jag har aven bytt boende, skont att slippa den supertrakiga tysken. Har aldrig varit med om nagon som aker till ett annat land for att spendera all sin tid framfor datorn eller tvn och aldrig ga utanfor dorren. Da kan man enligt mig stanna hemma. Hade en disskution med killen jag jobbade med igar och han hade jobbat pa ett hostel sa han hade lart sig om folk fran olika lander, typ hur dem var och sadar. Och exakt det han berattade om tyskar stamnde in pa de jag bodde med. Finns sakert undantag men over lag tror jag dem ar trakiga och snala. :)

Nu ska jag snart jobba men forst maste jag hitta en jacka. Fan, borjar bli lite kyligt.. Egentligen ar det som Sveriges sommar men har vanjt mig vid 30 grader sa nar det gar nerat tycker jag att det ar iskallt! :P


Hejhejhallaaa..

Ska forsoka skriva nagot intressant har da. Det enda jag gor ar att umgas med tysken, soka jobb och umgas lite mer med tysken. Trakig javel det dar. Hittade en annan lagenhet som jag flyttar in i pa mandag. Har fatt ett jobb som jag egentligen borde vara pa, men jag har gett upp. Inte min typ av jobb att sta och skrika pa folk att kopa partybiljetter har jag insett. Jag orkar inte, far ju inte ett enda korvore om jag inte saljer. Salde tva biljetter till tva tontiga indier. Rakade saga att partytouren var pa tisdag men det visade sig att det var pa onsdag. Sa nar jag sag de lite senare var jag tvungen att rena mitt samvete och ge de pengarna tillbaka. Alltsa inget jobb for mig, for snall, eller dum kanske.

Igar drack jag och tysken goon. Jag blev full som ett ljus och precis innan vi skulle ga till stan borjade regnet osa ner. Alltsa ingen idee att ga till stan om vi inte vill se ut som tva drankta katter. Istallet fick jag ett samtal fran pappa och jag satt och grinade i telefonen i TYDLIGEN 40 minuter. Stackars lilla pappa.. Jag kommer inte ihag sa mycket mer av samtalet, men det lar ju ha varit ratt pakostat. Sa om ni har fatt nagot tragiskt meddelande i inkorgen sa var jag inte vid mitt sinnes fulla bruk, eller nagat. Nar jag har trakigt far jag namligen forbannat mycket hemlangtan. 

Var forresten pa den dar partytouren i lordags. Motte en hog med konstiga manniskor. Kandes som det bara var konstiga manniskor ute den lordagen, eller sa bor det bara konstiga personer har. En ful kille fragade om han fick kopa mig en drink och det tackar man ju inte nej till. Sa jag tog den dar drinken och tankte borja kallprata. Da lutar han sig framat och jag trodde han skulle saga nagat, nej.. istallet borjar han slicka mig i orat. AAAH vad charmigt, slickslick. Jag tog min drink och flydde.. Da ryckte en annan kille tag i mig och jag tankte att det var bra sa kunde jag prata med honom tills slickkillen forsvann. Da kysste han mig rakt pa munnen, bara sadar. Nog for att det ar kul med killar som tar for sig men det dar var for mycket aven for mig. Sa jag flydde aterigen.

Nej, nu ska jag spara min datatid. Ha det bra och slick nagon i ora!

Gold Coast

Nu har jag spenderat ett dygn i Gold coast och jag gillar verkligen den här staden. Den är stor och fin, de har stora skyskrapor här sa det känns inte riktigt som Australien.. Det finns världens vackraste strand och massa affärer. Bor med tre tyska killar just nu men ska försöka hitta nagot annat lite längre fram eftersom de ska dra här ifran om ett tag. Men boendet duger för tillfället. Idag fick jag mig en knäpp och sökte jobb, osminkad och ful men hade trakigt. Jag hann bara ga till tva stallen och pa det andra stället sa bad dem mig komma och provjobba. Sa idag har jag jobbat i 2 timmar och hoppas verkligen  att jag far det. Men tvekar pa det eftersom hon hade 5 andra som ocksa skulle provjobba. Men annars är det bara leta vidare, jag ger inte upp i första taget. :)

Pratade med mamma, pappa, micke, farmor, farfar och Helena pa skype och usch vilken hemlängtan man far när man ser dem. Jag har annars varit riktigt bra pa att ignorera hemlängtan-känslan men idag blev jag ledsen, don't know why.. Mitt knep är att jag glömmer bort er där hemma, det later verkligen tragiskt men det är mitt sätt att försvara mig och klara av att vara borta. Det är därför allt blir sa patagligt om att det fortfarande existerar ett liv där hemma när man skypar. Annars tänker jag att tiden star stilla där hemma. Men fan vad jag saknar er, alla tjejer och familjen. Skulle jag haft en trollstav sa skulle ni sitta här framför mig just nu. Men tyvärr är det inte sa enkelt. Men snart ses vi. Jag älskar er! <3

Noosa

Fan, jag gillar Noosa alltsa. Tanken var ju att jag skulle stanna och soka jobb har men det ar tyvarr for dyrt. Blev dessutom lurad att betala mer pa Hostelet an vad jag var tvungen, men nu har jag lart mig det ocksa. Hur som helst, hostelet ar fint och jag fick riktigt bra roomies. Igar hangde jag med tre tjejer som jag bor tillsammans med. Plotsligt knackade det pa dorren och det var ett killgang som letade efter nagan George. Vi hade inte sett nagan George och de gick vidare. 15 minuter senare knackar de igen, de letade fortfarande efter George. Lite senare knackar det igen och de fragar istallet om vi vill spela drinkspel. Sjalvklart ville vi det, och det var dessutom riktigt harliga grabbar. Den dar George tror jag inte ens existerade med tanke pa att han inte dok upp eller namndes under hela kvallen, men bra inledande replik iaf, haha. Vi stannade pa hostelet och oste eftersom det var en speciell kvall har igar. Sedan kom gratis taxi och plockade upp oss till en annan bar. Lite senare blev alla for trotta och vi drog till varat rum igen. Dar dackade alla efter en stund.

Idag har vi legat pa stranden hela dagen. Vi bestamde oss for att prova pa surfning. Shiiit vad kul, men javlar vad svart. Jag svalde nog hela havet och kom inte riktigt upp om man sager sa. Men det ska jag latt gora om igen, jag ska lara mig det dar innan jag aker hem, det ar en sak som ar saker. Imorgon aker jag till Gold coast och bor med Thomas och hans tva kompisar. Ska forsoka ge mig pa jobbsokandet, men jag har ju fobi mot det. Jag vet inte vad det ar, men det ar nagot som skrammer mig. Gillar inte att gora det pa svenska, sa blir annu varre pa engelska. Men vill jag stanna kvar i det har landet sa far jag trotsa mina radslor, ater igen.

Btw. IDAG AR DET INGEN VANLIG DAG FOR IDAG AR DET MIN KARA BRODERS FODELSEDAG, HURRA, HURRA, HURRAAA! Kanns lite jobbigt att inte fa vara hemma och gratta honom personligen. Menmen, han var ju borta fran min nar han var i Frankrike den javeln sa nu far han lite tillbaka. Men saknar familjen idag, och aven tarta. Haha! :)

Någon som är sugen på glass?


Noosa, here i come

Jamen hej. Nu sitter jag i sängen, brun som en peppakaka.. synd bara att peppakakan har glasyr på sig. ALLTSÅ, jag flagnar. Vet inte vad jag ska göra. Det är i alla fall äckligt, så nu ska jag smörja mig varje jävla dag så det här eländet slutar. Det är kul att vara brun, men det är inte kul att flagna, ett ärligt konstaterande.

Håkan sjunger fint för mig den här kvällen, så fint så jag ska lägga in varenda album i ipoden för imorgon mina vänner väntar 19 timmars resetid till Noosa. Fy fan, jag kommer dö. Ja, jag beslutade mig för Noosa, som de flesta kallar för "paradiset" som man "måste besöka" för "allt hännder i Noosa" osv. Jag pratade med killen som erbjöd mig en plats i lägenheten, visst det lät fantastiskt. Men det är skitlångt dit, mer än 19 timmar och jag tycker att det är tillräckligt. Kära Alexandra kommer ju väldigt snart, så jag sprarar Gold Coast tills jag kan snika mig in en plats i hennes lägenhet i en vecka och äta upp hennes lösgodis. Det är min plan soo far! Annars får jag väl tälta utanför? Jag har ju blivit rätt härdad med alla småkryp så de rör mig inte i ryggen, eller? Hur som helst så ska det bli skönt att se ett Säffleansikte, även om hon vill komma ifrån Säfflefolk som jag förstått så tänker jag sitta som ett plåster!

Jag har för övrigt en klump i magen!! Det har jag alltid när jag ska ut på nya äventyr, innan jag vet hur det kommer va/ om jag kommer träffa roliga personer/ om jag kommer gilla stället m.m. Det är en hel del som snurrar runt i skallen och ska jag erkänna så är jag en riktigt fegis. En fegis som vågar utföra saker jag är rädd för, så 100 % feg är jag inte, utan snarare 99 %. Vad är min plan när jag kommer dit? Antagligen söka ett jobb, inte för att jag är pank utan i förebyggande syfte. Alex kommer, Mamma, pappa, Micke och Elin. Jag måååste vara rik då, så jag väljer mellan arbete eller skrapa lotter. Arbete låter tryggast.



I'm Mr brightside

Igår följde jag med min kära syster och hennes arbetskamrater ut, Sandra blev fullare än en kastrull. Även om jag inte var den nyktraste fick jag agera storasyster, jag njöt. Haha! Blev samma barrunda som alltid här i Airlie och det var en rolig kväll. Idag har både jag och Sandra varit sega som aldrig förr. Det enda vi gjort är att gått till Mc donald's och sedan hem. Nu måste jag boka en tripp innan jag blir för bekväm. Har fått erbjudande av en kille jag träffade i Cairns om att dela en lägenhet med han och 6 andra killar i Gold coast. Så antingen blir det det eller Noosa. Help me!


Jag hittade en bild från när jag var i Nya Zeeland, 16 år. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var assnyggt när man hade jättestora mjukisbyxor nerhasade så det såg ut som man hade minimala ben. Jaa, nu i efterhand funderar jag lite på mitt klädval.


Klipp dej å skaff dej ett jöbb

Jag kommer aldrig bli densamma efter den här resan. Jag känner redan nu hur mycket jag förändrats efter en månad och jag är helt säker på att den förändringen kommer fortsätta ske tills jag kommer hem. Jag är så himla trött på allt som har med Säffle att göra. Det räcker att få en text eller ett skypesamtal. Alltid samma tragiska historier om samma tragiska människor, som aldrig lär sig, som inte vill ändra på sig, som blir kvar men inte vill vara kvar. Hur svårt är det egentligen att ta tag i sitt liv? Du lever bara en gång, gör något åt det. Såklart finns det personer som är fullt tillfredställda med att bo i Säffle men det är dubbelt så många som inte är det, dubbelt så många som gnäller över sin livssituation men som aldrig gör något. Jag är trött på människor som går hemma, lever på bidrag och hävdar att "det inte finns några jobb". Som lever på pengar som en riktigt behövande människa skulle behöva istället. Nej, istället får en fullt kapabel tonåring som är för lat, som aldrig får tummen ur, de pengarna. De som aldrig uttalar den meningen, det är dem som har jobb. De som söker, ringer samtal, hänger efter, tjatar.. det är de som har framtiden i sina händer, pengar på kontot och drömmar. Jag har mött väldigt inspirerade människor här. Personer som är i min ålder och har egna företag. Som vet precis vad de vill bli, som gör något med deras liv. Vilket i sin tur leder till att jag blir motiverad, en liten skitstad, samma killar och tjejer, samma misstag, hamsterhjul, om och om igen. 

Nej, till Säffle flyttar jag aldrig mer tillbaka till. Kanske när jag är 70, då ska jag sitta och smyga bakom en gardin med en kikare i handen, jag ska säga till ungarna att ge fan i att klättra i träden (för grenarna blir ju förstörda, den har man ju hört), jag ska gnälla på min ungdomliga granne som spelar för hög musik efter klockan 22 och har fester ibland, jag ska skicka in annonser till "ordet är fritt" varje vecka och be folk sluta skräpa ner, sluta med torgfesten och sänka prisen på mjölken, den har ju blivit alldeles för dyr så här års.   

She's got you high

Just nu ligger jag som en klubbad säl i sängen. Den här dagen har gått otroligt fort och jag har inte gjort ett skit förutom att röra mig mellan poolen och rummet. Känner att de här dagarna har varit välbehövliga hos min kära syster men som vanligt smyger sig rastlösheten på. Speciellt nu när jag har prövat på backpackerlivet och märkt att det inte är så tokigt ändå. Jag är inte längre rädd för att resa ensam, för precis som många sagt innan så är man aldrig riktigt ensam när man reser ensam. Du bor alltid (om du, som jag inte har lust att spendera för mycket pengar) i ett rum med minst 9 andra som ofta är otroligt sociala och trevliga. Under resan till Cairns fick jag lära mig ett och annat, och tro det eller ej så funkar min engelska rätt bra och har fått mycket komplimanger för den. Jag fantiserar om att ha någon av mina engelsklärare i närheten för att höra denna nyhet, men just nu får jag nöja mig med att höra det själv. Imorgon ska jag boka in min bussresa till Fraser Island, eftersom det är väldigt lång resa dit så kommer jag antagligen göra ett stopp efter vägen och ta in på något vackert hostel någonstans.

Det finns inget värre än att åka buss i Australien. Bussen skakar hela vägen pga. de dåliga vägarna. Busschaufförerna är lata och tar 300 pauser där de äter, röker och toalettbesök. Ett system som inte existerar i Sverige men som tydligen funkar här. Skulle inte tacka nej till en bil, men som ensam tjej kanske inte det är det klokaste valet att bosätta sig i en bil heller. Nästa plan är att skaffa mig ett jobb, pengarna bokstavligt talat brinner här nere. Har spenderat 15000 norska kronor på två veckor och fråga inte ens vad jag gjort, för jag har ingen aning. Men värt det, det är det.

Mitt Australienska nummer är för övrigt +610416830119 om någon är intresserad. Nu ska jag titta på ännu ett Gossip girl avsnitt och sedan sova.


Back in Cairns

Nu har jag spenderat annu en natt i Cairns. Motte upp de tyska tjejerna och en tysk kille igar och hangde med dem hela dagen vid lagoonen. Bada hade tatuerat en fjaril, jadrar vad snyggt. Blev valdigt sugen pa att gora nagat sjalv men det ar sa himla dyrt har med sant. Pa kvallen blev det som vanligt goon och utgang. Dock inte lika bra som forra veckan. Verkar som om alla lamnat Cairns sa det var daligt med folk over lag. Sa det kanns faktiskt helt okej att lamna Cairns och aka till Airlie Beach inatt. Jag ar ju lite dum i huvudet som bokar in en biljett inatt, vilket betyder att jag maste ga 20 minuter i kolsvart morker. Inte lockande naganstans. Det enda bra med nattbuss ar att man forhoppningsvis ar trott. Har dessvarre ingen aning om vad jag ska gora idag, vet nagra som stannat kvar men har nastan ingen lust att hanga med nagan. Behover lite egentid kanner jag. Ska bli skont att komma till Sandra pa rehab.

Precis innan jag skulle checka ut idag (lyckades fa ett rum med tva gamla, muskliga, tatuerade gubbar. Var saklart fler folk i rummet, hur som helst.) sa strackte den ena gubben som sag ut som en medlem i bandidos fram 4 flingpaket. Ni vet sadana dar barnflingpaket med olika smaker och fragade om jag ville ha dem for de tankte kasta dem annars. Haha! Kan ni se den synen framfor er eller? Flingorna smakade for ovrigt utmarkt.

Port Douglas

Nu har jag spenderat tva natter i Port Douglas. Staden var jattemysigt och fin men dock valdigt lugn. Bodde pa Dougieshostel vilket aven det var ett fint vandrarhem. Sa de har dagarna var valdigt lugna, har legat pa stranden, gatt ut och atit med tre personer, druckit vin och ol. Skulle egentligen ha smakat kanguru eftersom jag har hort att det ska vara sa himla gott men det var allt for dyrt for min budget. Sparar det tills jag kommer till min syster igen, da ska hon fa aran att bjuda mig pa det.

En av de sakerna jag alskar mest med Australien ar att man kan ga ut vilken dag som helst, satta sig pa en uteservering, ta en ol, hanga med vannerna och liveband. Hur underbart som helst! Nu ar jag tillbaka till mitt alskade Cairns for en natt. Sedan aker jag tillbaka till syrran och fixar lite nodvandigheter, bland annat ett CV eftersom det ar dags att soka jobb. Har latt for att bli rastlos och dessutom brinner pengarna har med allt man vill gora och se. Dessutom vill jag kunna gora massa roligt nar jag far besok har och inte vara tvungen att saga nej for att jag ar fattig.

Otur 1 i Port Douglas: Jag trodde att jag tappat bort min planbok efter en utekvall. Fick panik, ringde Norge och sparrade mitt kort.

Tur i oturen: Precis nar jag lagt pa luren kommer en tjej in och skriker "good neews" och det visar sig att jag lagt min planbok i den andras tjejens vaska som hade en likadan. Ett sparrat kort men en planbok aterfunnen.

RSS 2.0