Darwin

Hellooo

Spenderade mina sista "lediga" dagar i livet i Surfers.. Brisbane var alldeles for gratt och trist for att stanna. Sa var verkligen aaaaskul att traffa alla igen. Saknar det som faaan. Just nu ar jag i Darwin, och roooov vad varmt det ar. Vet inte hur jag ska overleva det har? Direkt nar jag klev av planet var det som att kliva in i en bastu. Overdriver inte ens. Imorgon ska jag aka ner till Kathrine dar farmen ar och enligt Micke ar det annu varmare dar. Forut var det ungefar 35 grader och det ar tydligen "daligt vader". Jisses, men ser fram emot det har, kommer bli kul, hoppas jag iaf :D


Mangooos

Nu ar jag i Brisbane tillsammans med mamma, pappa, Sandra och Kirk. Ska spendera nagra sista dagar har innan mamma och pappa aker hem. :( Brisbane ar faktiskt ingenting annat an kallt om jag ska vara arlig, staden tycker jag paminner lite om Oslo. Mamma och pappa ar pa zoo just nu och jag tankte fixa med mitt nya jobb- MANGOPLOCKARE, hurraj! Haha.. Ja, jag vet, men jag ser fram emot att leva pa en farm lite. Att se "den andra delen av Australien". Men jag vet att jag antagligen kommer do dar uppe av antingen varmeslag (det ar 40-45 grader dar) eller att jag blir biten av en orm alternativ spindel. Som tur var ska jag paketera och inte plocka, men kommer antagligen fa gora bada sakerna. Sa nar mamma och pappa lamnar funderar jag pa att aka till Surfers paradise och halsa pa, eller stanna har. Men jag ar som manga andra, inte allt for fortjust i Brisbane.

--
aaaah, satt precis och gjorde ett test for farmjobbet. Precis nar jag var fardig sa forsvann resultatet, hur irriterande??? :(

Tripp med familjen

Nu har jag rest med hela familjen en vecka och man kan saga att det varit otroligt intensiva dagar. Krangel med boende hit och dit, men 3 pa natten styrde jag, Kirk, Sandra och Micke bilen mot Cairns. Tar ungefar 8 timmar dit harifran, Australien ar sa sjuuukt stort. Vi stannade till pa Mission beach for lite mat, sol och bad. Helt underbart vackert att vara pa stranderna har, kritvit sand och turkost hav, hur kan man inte alska det?

Att se mamma och pappa pa flygplatsen kandes skitkonstigt, som vanligt och helt underbart. Vi gick ut pa kvallen och firade att de anlant med god mat och ol. Dag tva akte jag, Sandra, mamma och pappa ut pa en bat for att snorkla och dyka i barriarreven. Jag har redan gjort det en gang, men det ar verkligen nagot jag gillar. Skulle kunna gora det hur mycket som helst. Otroligt underhallande att se mor och far i tight dykardrakt ocksa. Dag tre akte vi upp till Port Douglas for den fyra mil langa stranden. Dar jag ocksa redan varit. Dag fyra var det dags att packa vaskorna och bege oss mot Airlie beach. Vi passade pa att gora Cape revolution, titta pa regnskogen, vattenfall och andra sevardigheter. Det har var en valdigt kort sumering av allt vi gjort, men det ar sa himla mycket. Igar akte jag, mamma och pappa ut till Whitsundays. Kom tillbaka som tre kraftor, jattefiiint. Som tur ar gick den roda fargen over ratt snabbt.

Just nu bor jag pa hostel och ska gora det till onsdag da vi aker till Brisbane for 2-3 dagar innan vi sager hej da till mamma och pappa, tiden har gar jattefort. Hade en valdigt trevlig utgang igar ocksa, stukad fot, trasig mobil (vilket resulterade till att jag har varit vaken sedan sex, hade ju ingen klocka- inget alarm - radd for att komma forsent till jobbet, TROTT), illamaende. Men kul hade jag i alla fall! :)

Glomde att beratta, nar vi satt och kakade glass i Cairns kom det en lang, slingrande, forvirrad orm mitt bland folksamlingen. Folk blev heeeelt galna, aven vi.. En sekund sa hade folk hoppat upp pa bankar, gallskrek, sprang runt.. Ja RENA paniken. Helt plotsligt borjar tva killar att gapskratta, det visade sig vara en fejkorm. Men den sag saa javla verklig ut, rorde sig precis som en orm och allt. Skitackligt, men ratt roligt nu nar jag tanker pa det i efterhand.

Ikvall far jag se vad jag hittar pa. Ska forsoka hitta en ny mobil ocksa. Roooligt med utgifter, speciellt nar jag kopte en laddare igar for 210 spann :(


Morsaaan

Haha, pappa!

Grodan Sandra

Jag

Har det ratt skont :)

sexigtPuss.

Your my best friend.

Ja, nu är det ännu dags att backa väskan och bege mig mot ett nytt boende. Sandra och Kirk har blivit av med lägenheten som de väntat på i flera månader så det är jättebra för dem, men mindre bra för mig. Eftersom det var väldigt kort varsel så ser framtiden väldigt oklar ut. Inte den bästa timningen att leta boende när jag ska vara borta i fem dagar heller. Så imorgon blir det att bo på något underbart hostel en natt. Det fick bli en nödlösning. Sen lägger jag mitt öde i min brors händer, på gott och ont. Mest gott hoppas jag. Hittade en lägenhet idag men fick dessvärre inte tag på ägaren, så hoppas att han ringer tillbaka imorgon.

På torsdag bär det av till Cairns för att träffa mamma och pappa, med tanke på förgående inlägg så har ni nog fått en uppfattning om hur mycket jag saknar dem. Jag saknar dem så det svider i hjärtat. Att inte få ha dem närmaste nära är fruktansvärt. Att inte kunna prata längre än 10 minuter i telefonen för att man då ringt upp 500 spänn är även det fruktansvärt. Och även om man hör en röst i telefon så är det inte samma sak som att ha dem nära, se dem.

Min ekonomi börjar sjunga på sin sista refräng och jag fruktar varje gång jag ska dra kortet, för jag har inte full koll på när sista gången det fungerar kommer vara. En stor lättad när jag ser "approved" kan jag säga. Men förhoppningsvis kommer jobben ta ikapp snart. Får bli en månad i Airlie beach, får helt enkelt stå ut. Rätt tråkigt om jag ska vara ärlig. Det händer inte så mycket här eftersom det är en väldigt tyst stad, men det är väl det som är en fördel också. Jag menar, då har jag nog betydligt enklare att spara, när det inte finns något att spendera på.

Har precis haft ett långt skypesamtal med bästa Emilia också. Helt underbart, hinner nästan aldrig prata eftersom hon jobbar när jag sover, och tvärtom. Men nu är jag uppe 4 på natten så vi fick till det. Hon, Jenny och kanske Lina ska göra en liten jorden runt resa i januari, vilket gav mig en lysande idé. Jag tror att jag ska möta upp dem någonstans i Asien, en liten sväng. Har inget jättestort sug att komma hem, man är ju alltid lite deprimerad i mars, så en fin party/solsemester på slutet skulle absolut inte sitta fel. Men får spåna vidare på det, har väldigt mycket drömmar och planer. Som jag är villig att genomföra, kan jag tala om.

Lite fina och gamla bilder som jag hittade på Mickes dator. Saknar er brudar!

Jag saknar er, mamma och pappa.På söndags ses vi äntligen, men jag orkar inte vänta längre. Ge mig söndag på en gång. Kommer ha en fantastisk vecka tillsammans, sa jag att jag längtar efter er? Jag älskar er.

Now you just somebody that i used to know

Pust, man kan ju verkligen säga att jag har glömt bort hur det är att ha ett riktigt jobb. Jag orkar inte mera, haha! Har hamnat i en väldigt knepig situation, eller man kan faktiskt kalla det för I-landsproblem, har lyckats få 4 jobb på en vecka och har ingen aning om vilket eller vilka jag ska sortera bort. För tillfället har jag ett jobb på en nattklubb, där det är väääldigt högt tempo, bra betalt, skön stämning, jag lär mig drinkar, roligt folk, bra dricks och även lön. Sen jobb på en pub, bra personal, lär mig även där väldigt mycket, inte jättebra dricks. Det tredje jobbet är på en restaurang, väldigt trevlig chef (personalen i övrigt har jag inte fått så stort intryck av), får fulltid om två veckor, får lära mig kaffe, jobba i bar och servera. (Dock gillar jag egentligen inte servitörjobb), fjärde jobbet är på Peter pans som är som en resebyrå. Där gör jag inte speciellt mycket utan fungerar mer som en extrahand. Inte bra betalt, så det är antagligen det första jobbet jag kommer att välja bort. Men jag ser i alla fall en ekonomisk framtid, vilket är riktigt bra.

Annars har jag inte gjort speciellt mycket, är bara jobb som gäller. Känns riktigt rövigt att stå bakom baren, eller ännu värre sitta nykter när alla andra förbereder sig för att gå ut. Men jag har ju levt det livet i ett halv år nu så kanske dags att lämna bort det för en stund.

Inatt hade jag en utav mina mest vanliga drömmar, att jag åker hem innan visumet går ut. Jag vet inte huuur många gånger jag drömt det under det här halvåret, och varje gång drömmer jag att jag är hemma, får världens ångest, sitter och gråter och vill åka tillbaka, har inga pengar kvar för de spenderade jag på flygbiljetten hem. Sen vaknar jag upp och blir överlycklig för att jag fortfarande är här. Haha, så ja.. jag antar att det är ett tecken på att jag har gjort rätt val i livet. :) FÖRRESTEN, viktigaste av ALLT.. Imorgon sitter mamma och pappa på ett plan till Australien!!! Den 10 syns vi, JAG LÄÄÄNGTAR.

RSS 2.0